Close
svg
TASK4Studios 12 oktober 2023

Je eigen website maken: 10 populaire WordPress themes voor een professionele website

Post Image

Waarom zou je een eigen website willen maken?

In de huidige digitale wereld is een website een essentieel onderdeel geworden voor bedrijven, ondernemers en professionals. Het hebben van een online aanwezigheid is niet langer een luxe, maar eerder een noodzaak.

Gelukkig is het maken van een professionele website veel toegankelijker geworden, dankzij platforms zoals WordPress en de beschikbaarheid van aantrekkelijke thema’s. In dit artikel zullen we bespreken waarom het kiezen van het juiste WordPress-thema een cruciale stap is voor een professionele website en welke 10 populaire thema’s momenteel beschikbaar zijn. En waarom het hebben van een website voordelen biedt en waarom het zelfs kostenbesparend kan zijn om deze zelf te maken.

Het belang van het juiste WordPress theme

Het kiezen van het juiste WordPress theme is toch wel een belangrijk onderdeel bij het maken van een professionele website. Welke dat zijn, we noemen hier enkele redenen:

Professioneel ontwerp

Een WordPress-thema biedt een directe indruk van de esthetiek en professionaliteit van je website. Het juiste thema kan je merkidentiteit versterken en een positieve eerste indruk maken op bezoekers.

 

Functionaliteit

Thema’s kunnen specifieke functies en mogelijkheden bieden die passen bij je bedrijf of doel. Of je nu een webshop wilt starten, een portfolio wilt delen, of een blog wilt beginnen, er is een thema dat bij je behoeften past.

 

Responsief design

Met de groeiende mobiele gebruikersbasis is een responsief thema van essentieel belang. Responsieve thema’s passen zich aan aan verschillende schermformaten, wat de gebruiksvriendelijkheid verbetert.

 

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Sommige thema’s zijn geoptimaliseerd voor SEO, wat kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in zoekmachines, waardoor meer potentiële klanten je website kunnen vinden.

 

Ondersteuning en Updates

Populaire thema’s worden meestal goed onderhouden en bijgewerkt. Dit betekent dat je toegang hebt tot nieuwe functies en beveiligingspatches.

 

website-maken-limburg-wordpress-personal-coach-task4-studios-04

10 populaire WordPress-themes op dit moment

Hier zijn 10 populaire WordPress-thema’s op dit moment, variërend van gratis tot premium:

Houd er rekening mee dat de gratis versies van sommige van deze thema’s voldoende functionaliteit bieden, maar premium-versies hebben vaak extra functies en ondersteuning.

 1. Astra (Gratis met premium opties)
 2. Divi (Premium)
 3. Avada (Premium)
 4. Hestia (Gratis met premium opties)
 5. OceanWP (Gratis met premium opties)
 6. Neve (Gratis met premium opties)
 7. BeTheme (Premium)
 8. Enfold (Premium)
 9. Jupiter (Premium)
 10. GeneratePress (Gratis met premium opties)
website-maken-limburg-wordpress-task4-studios-01

Waarom een website hebben werkt?

Een van de belangrijkste doelen van een website is om online gevonden te worden door potentiële klanten. Een professioneel gemaakte website met goede vindbaarheid kan je kansen ten opzichte van een concurrent vergroten.

Het hebben van een website biedt verschillende voordelen:

 1. Online zichtbaarheid: Het hebben van een website maakt je zichtbaar voor een wereldwijd publiek, wat je bereik vergroot.

 2. Branding en credibiliteit: Een professionele website bouwt geloofwaardigheid op en versterkt je merkidentiteit.

 3. Informatieverspreiding: Je kunt gemakkelijk informatie delen over je diensten, producten, portfolio, en contactgegevens.

 4. Directe communicatie: Je website fungeert als een direct communicatiekanaal met je klanten en potentiële klanten via contactformulieren of chatfuncties.

 5. Controle over inhoud: Met je eigen website heb je volledige controle over de inhoud, wat betekent dat je je boodschap kunt afstemmen op je doelgroep.

Kosten besparen door je website zelf te maken

Hoewel het inhuren van een professioneel webdesignbedrijf voordelen heeft, kun je toch kosten besparen door je eigen website te maken:

 1. Zelfbeheer: Zelf je website beheren betekent dat je geen doorlopende kosten hebt voor webdesignservices.

 2. Beschikbare hulpmiddelen: Er zijn veel online bronnen en tools beschikbaar om je te helpen bij het bouwen en onderhouden van je website, zelfs als je weinig technische ervaring hebt.

 3. Creatieve controle: Zelf je website maken geeft je volledige creatieve controle over het ontwerp en de inhoud, zonder de beperkingen van een externe ontwerper.

 4. Leerervaring: Het proces van zelf een website maken kan een waardevolle leerervaring zijn en je helpen begrijpen hoe websites werken.

 5. Aanpasbaarheid: Door je eigen website te bouwen, kun je deze op elk gewenst moment aanpassen zonder afhankelijk te zijn van externe hulp.

Als het dan toch niet lukt?

Het hebben van je eigen website heeft tal van voordelen, waaronder verbeterde online zichtbaarheid, merkidentiteit en controle over je boodschap. Hoewel er veel informatie online te vinden is om je eigen website te maken, komt er toch wel wat werk en kennis bij kijken.

 

 

Misschien ben je handig genoeg en bieden deze WordPress-themes een uitstekende manier om je eigen professionele website te maken. Met een stappenplan voor het maken van een website kom je al ver. 

 

Maar ook als het niet lukt, kan je een bedrijf inhuren die je helpt bij het maken van de website. En is het zeker mogelijk om kosten te besparen door bijvoorbeeld zelf je teksten en plaatjes toe te voegen. 

 

 

Of je nu een ZZP-er bent of net gestart met je eigen onderneming, ook dan kunnen we een betaalbare en passende website maken. Vraag naar de mogelijkheden!

 

 

 

Wij helpen je graag!

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je vragen? Neem dan contact met ons en we helpen je graag verder!

ADRESGEGEVENS

Graaf van Loonstraat 39
6121 JS Born
Nederland

Bedrijfsgegevens

KVK NR: Z-LIMBURG 14077467
BTW NR: NL812427865B01
BANK: 1717 13 346
IBAN: NL91 RABO 0171 7133 46

Vind ons ook op

svg svg