Close
svg
TASK4Studios 7 augustus 2022

Presentatie filmen, workshop of training vastleggen

Videoproductiessvg2 min read
Post Image

PRESENTATIE FILMEN

Het filmen van  workshops met uiteenlopende onderwerpen kan gebruikt worden om digitaal te plaatsen. De toepassingen van deze videoproducties zijn heel breed: meestal als archief functie, maar ook wanneer medewerkers niet aanwezig kunnen zijn bij de presentatie is het handig om de video op het intranet te plaatsen.

De duur van de training kunnen een half uur duren tot complete evenementen met diverse presentaties die een hele week kunnen duren. De videoproducties kunnen worden bewerkt tot een samenvatting, maar het is ook mogelijk om de gehele presentatie als mp4 bestand te ontvangen.

Doelgroep

Voor iedereen die een workshop, training of presentatie wilt laten vastleggen. Onderwerpen kunnen gaan over ICT, techniek, overheid, financieel, beleid, veiligheid, maar ook clinics van muziekinstrumenten, of les in muziekinstrumenten. Daarnaast is het ook een goed feedback middel om te de presentatie technieken kunt verbeteren.

Werkwijze

Het is belangrijk om goed geluid te hebben bij het filmen van een presentatie. Zo kan je werken met een lavalier microfoon die opgespeld kan worden op een jasje / kleding van de presentator. Of denk aan het opnemen via XLR kabels op het mengpaneel van bijvoorbeeld een theater. Een presentatie of voorstelling kan ook met een meercamera registratie gedaan worden. Denk hierbij aan 2, 3 of 4 camera’s.

Het resultaat

Het is mogelijk om van een registratie een compilatie te maken of een promovideo of een vlogvideo. Het eindresultaat kan een mastervideo zijn of denk aan een MP4 bestand in HD. Zo kan je de video op een online streamingdienst plaatsen of op je eigen website hosten.

svg svg