Close
svg

Communie filmen

Eerste heilige communie

Alles ziet er op de communiedag heel feestelijk uit en daar zullen wij van TASK4 Studios een onvergetelijke herinnering van maken! Het filmen van de communiemis

Komend jaar (2024) gaan we geen communies filmen. Wellicht het jaar erna wel weer. Informeer gerust t.z.t.

Jullie communiefilm

Video opnames in de kerk van alle voordrachten, maar vooral belangrijk: jouw communie! Deze zullen worden verwerkt tot een prachtige film dat zal bestaan uit alle leuke momenten van de heilige mis, begeleid door muziek die is gespeeld of voorgedragen. Een waardevol cadeau waar je nog lang met plezier naar terugkijkt!

Inbegrepen bij de communiefilm

 • Opnames in en rondom de kerk van de kerkelijke Eerste Heilige Communie.
 • Opgenomen door 2 cameramensen met 1  onbemande camerahoek.
 • MP4 bestand (zie hieronder) met de compilatie van de Communie (met onderliggende muziek).

U levert aan:

 • optioneel: De muziek die op die dag wordt gespeeld (als het op cd staat).
 • optioneel: De namen van alle kinderen die de communie doen (Let op eventuele schrijffouten en of een communicant wel of niet aanwezig is geweest).
 • optioneel: Groepsfoto (via de fotograaf) van de communie voor het maken van een mooie DVD hoes. De naam (svp aanleveren) van de fotograaf wordt benoemd op de hoes.
 • Datum en exacte tijden / planning van repetities en de communie dag.
 • Adres van de kerk en vertrekpunt (bijv. school of gemeenschapshuis).
 • evt. programmaboekje van de communie (mag aan het einde van de mis gegeven worden aan ons + het design digitaal)

Aanvullende informatie en tips

 • Wij filmen geen excursies meer. Als jullie een (kant en klaar bewerkt) filmpje aanleveren van een excursie die de kids hebben gedaan, dan kunnen we die verwerken in de totaalfilm. Houd s.v.p. rekening met het volgende: het filmpje mag niet langer zijn dan 10 minuten, De video kwaliteit moet in ieder geval breedbeeld zijn (minimaal 720×576 pixels of HD/4K formaten). De film kan op stick worden aangeleverd indien dit gewenst is, WeTransfer is ook prima.
  Of je kunt eventueel foto’s aanleveren van de excursie, dan zetten we die in een slideshow. Maximaal 40 foto’s.
 • Tijdens de communiemis mag door ouders alleen vanuit de kerkbanken gefilmd worden om zo onze kwaliteit van de film te waarborgen.
 • Ons gebruikelijk werkgebied voor communies is Zuid- en Midden Limburg. Daarbuiten zijn de reisuur kosten van 85 euro incl. BTW vanaf ons kantoor in Born.
 • Prijs op deze pagina is inclusief BTW.
 • Onze betalingsvoorwaarde is om 50% van het totaalbedrag bij opdrachtbevestiging te betalen en het resterende bedrag na oplevering van de download link. Annulering van een communie videoproductie kost 30 euro (Corona gebaseerde situaties bekijken we samen even). Annulering na video opnames kost 50% van de totale opdracht.
 • Er kan uit worden gegaan dat de film 6 weken later klaar zijn. Het kan soms iets langer duren, dit heeft te maken met de drukke periode in de zomertijd (communies en bruiloften).
 • Wij doen momenteel geen communie fotografie. We kunnen ook geen advies geven welke fotograaf geschikt zou kunnen zijn, we weten helaas niet wat de historie is van elke andere fotograafBelangrijk is dat een fotograaf ook rekening houdt dat er gefilmd wordt en dat hij/zij niet telkens voor de camera’s gaat staan/lopen.
 • TIP: Wij filmen ook schoolmusicals (denk aan afscheid musical van groep 8)
 • Op al onze werkzaamheden en offertes gelden onze algemene voorwaarden.

Prijzen communiefilm

Dit kostenmodel is anders dan het afnemen van DVD’s. Omdat het bestand te downloaden is, is het daarom ook eenvoudig te kopiëren.

Daarom gaan we ervan uit dat alle kinderen die deelnemen aan de communie interesse hebben in de download. We gaan dan uit van het aantal deelnemers (kinderen) dat visueel meedoet. Stel er staan 4, 9 of 15 kinderen voor in de kerk, dan gaan we uit van 15 deelnemers met als kosten 337,50 euro.

 

Hieronder vind je de staffelkortingen:

 • aantal deelnemers aan de voorstelling op het altaar/podium is
  1 – 15 personen: € 337,50 basis voor de opnames
 • aantal deelnemers aan de voorstelling op het altaar/podium is
  16 – 25 personen: € 20,- per persoon
 • aantal deelnemers aan de voorstelling op het altaar/podium is
  25+ personen: € 18,50,- per persoon

Moeite met uitrekenen wat de kosten zijn? vraag het ons en geef ons het aantal kinderen door dat de communie doet (niet het aantal dat interesse heeft).

Je krijg in bovenstaande gevallen een downloadlink waar je het bestand kunt downloaden. Deze link blijft 3 maanden actief en het bestand mag vaker worden gedownload. Zorg ervoor dat je een goede backup van het videobestand hebt, zodat je hier nog jaren plezier van hebt.

 

Ook zullen we de video afgeschermd, dus niet openbaar op een verborgen Youtube link zetten, zodat je de film makkelijker kunt bekijken op een mobiel apparaat. Deze video zal zolang mogelijk online blijven, maar je moet er rekening mee houden dat deze ooit zal verdwijnen.

 

Dus download altijd het MP4 bestand voor jezelf. Wees ook respectvol naar anderen en deel het bestand niet op openbare websites zoals social media en publieke video platformen, doe dit altijd in overleg met de communie werkgroep.

 

Voordeel is van MP4: betere kwaliteit en 2,50 per kind (minimaal) goedkoper.

Geen DVD oplage meer

DVD’s worden niet meer gemaakt. De prijzen voor de downloadbare HD MP4 zijn wel actueel, maar DVD’s worden niet meer geleverd.

 

Wij leven alleen nog een HD MP4 bestand. Een MP4 bestand is een HD (High definition) video bestand, die je met een computer of ander multimedia apparaat kunt afspelen. Het voordeel is dat je de hoogste kwaliteit aan film krijgt. Een potentieel nadeel kan zijn dat je computer of afspeel apparaat niet krachtig genoeg is om dit zware bestand af te spelen.

 

Zo’n video bestand kan al gauw 10GB (gigabyte) worden. Laat je informeren door je naasten of dit gaat werken voor jullie.

Extra reiskosten?

Als we verder dan 45KM vanaf ons kantoor in Born moeten reizen dan geldt een reis-uurtarief van 85 euro incl. BTW per uur. Bij Zuid- en Midden Limburg komen er dus geen kosten bij.

 

We kregen vaak aanvragen om te komen filmen in Amsterdam en Rotterdam. Dat is voor dit soort kleine projecten niet zinvol. Deze bedragen zijn speciaal behorend bij communies en kunnen niet toegepast worden op andere vormen van videoproducties.

 

Zie het menu voor de andere vormen van videoproducties.

Wij helpen je graag!

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je vragen? Neem dan contact met ons en we helpen je graag verder!

svg svg