Close
svg

Video van theater en dans

Video van theater en dans

Wij verzorgen een complete videoregistratie van theater, opera, dans, (klassieke) concerten en andere podiumkunsten. 

 

Multicamera registratie tot het uitleveren van medium. Ons team heeft een muzikale achtergrond en hiermee een perfecte match!

Voorbeelden

task4-studios-videografie-theater-gildeopleiding
Video afspelen over task4-studios-videografie-theater-gildeopleiding
Video afspelen over task4-studios-videografie-theater-dansschool-beurban
Video afspelen over task4-studios-videografie-theater-dans-muziek-filmen

Complete videoregistratie

concert-videoregistratie-opera-theater-muziek

Over de videoregistratie

Steeds meer muziekensembles, gerenommeerde muzikanten en bands laten hun optredens vastleggen. Video van theater of dans en andere podiumkunsten. Zowel voor eigen archief als om promotie mee te maken op Youtube, Vimeo, Facebook en hun eigen Facebook pagina en website. Tegenwoordig is de vraag naar HD MP4 bestanden enorm gestegen. Wij leveren de gemonteerde opnames, maar ook de losse clips van de songs die je wilt uploaden naar je website of facebook page.

 

 

TASK4 Studios maakt videoregistraties van opera, dans, (klassieke- en pop) concerten en andere podiumkunsten.

 

 

De kosten zijn afhankelijk van de lokatie en wensen. Een vanafprijs voor registratie van een theatervoorstelling (2 bemande camera’s) is 900 euro excl. BTW. In overleg kunnen wij de film via een downloadlink beschikbaar maken. Wij verzorgen in dat geval een masterfilm bestand en kan je zelf de distributie regelen. Vraag naar de mogelijkheden.

Doelgroep

Alle artiesten en beoefenaren podiumkunst, van amateur- tot (semi-) professionals kunnen bij ons terecht. Koren, symfonieorkesten, theatergezelschappen, ensembles, dansgroepen, individuele artiesten, bands en natuurlijk basisscholen die hun schoolmusical graag op een mooie manier willen zien vastgelegd.

Onze aanpak

Wij maken gebruik van verschillende soorten camera’s, afhankelijk van de wensen van de klant: 2 camera’s zijn bemand, 1 camera heeft een wide angle (breed overzicht) van het podium en 1 kleine camera wordt meestal op het podium geplaatst.

Afhankelijk van het theater en crew vragen wij om 2 XLR audio lijnen van het mengpaneel die wij kunnen opnemen. We maken tevens gebruik (indien nodig) van 2 richtmicrofoons die het overall geluid opnemen. Desgewenst komen wij bij de generale repetitie kijken of er speciale wensen zijn of situaties om goed de uiteindelijke theater voorstelling te filmen.

Onze kwaliteit

Alle beeldopnamen worden gemaakt en gemonteerd in HD-formaat. Toch is vaak de vraag er nog steeds om er een DVD van te maken. Gelukkig neemt dit erg af, want we zijn per 2020 hiermee gestopt. In een heel enkele uitzonderingsgeval willen we dit nog leveren, maar de kosten hiervan zijn hoger. We hebben zelf de voorkeur om een HD bestand te leveren van de opnames. Meestal is dit in mp4 formaat. Deze HD bestanden kun je ook goed gebruiken om te uploaden naar Youtube of Vimeo.

 

Indien de omstandigheden het toelaten wordt het geluid daarom opgenomen met aparte zaalmicrofoons. Hierdoor is het mogelijk om een goed stereobeeld te scheppen en eventuele nabewerking uit te voeren. Indien mogelijk maken we (ook) gebruik van de in de zaal aanwezige audiofaciliteiten.

Prijzen en mogelijkheden

Omdat elke video registratie uniek en anders is geven we hieronder een indicatie van prijzen en mogelijkheden aan. 

We bespreken de wensen en opties om tot een passende oplossing te komen.

Video opnames

OPNAMES MET 2 BEMANDE VIDEOCAMERA’S EN EDIT

 • Voorbereidingskosten: 150 euro excl. BTW
 • Opnames van voorstelling van 1 uur op locatie: 450 euro excl. BTW
 • Videobewerking van voorstelling van 1 uur aan beeldmateriaal: 450 euro excl. BTW
 • elk extra uur (elk extra uur filmen, betekent ook een extra uur edit, dus 1 uur meer filmen = 2 uur in totaal extra): 75 euro excl. BTW per uur
 • elk extra (onbemande) camera 65 euro excl. BTW (aan te raden is altijd 1 extra camera als wide shot, 2 is nog mooier als extra hoek)

Reis- / verblijfskosten

 • 0,30 euro excl. btw per km vanaf onze studio in Born (Limburg)
 • indien afstand verder dan 125 km vanaf onze studio en opnames voor 9:00 in de ochtend en/of later dan 22:30 uur, dient men rekening te houden met overnachtingskosten van 100 euro excl. BTW per nacht.

Oplevering video

OPLEVERING FILM VAN DE VOORSTELLING HD MP4 BESTAND

 • optioneel: aanlevering van de HD film op download link (250 maal mogelijk te downloaden): 125 euro excl. BTW
 • optioneel: aanlevering van de HD film, waarbij jullie zelf de film distribueren (10 maal mogelijk te downloaden)
 • optioneel: aanlevering van de HD film op USB stick: 50 euro excl. BTW (plus evt. verzendkosten)
 • optioneel: je eigen USB stick aangeleverd aan ons (minimaal 32GB): 25 euro excl. BTW
 • optioneel: een promo van de voorstelling: 250 euro excl. BTW

Wij helpen je graag!

Kunnen wij je voorstelling filmen of heb je vragen? Neem dan contact met ons en we helpen je graag verder!

svg svg