Close
svg
TASK4Studios 3 oktober 2023

De voordelen van een website voor jouw lifestyle coach bedrijf

Post Image

Een lifestyle coach zonder website?

Dus, je bent een lifestyle coach en je wilt je praktijk naar het volgende niveau tillen? Je wilt meer mensen helpen om een gebalanceerd en gelukkig leven te leiden?

Nou, hier is een slim idee: wat dacht je van een website maken voor jouw lifestyle coach bedrijf! In dit artikel gaan we kijken waarom dit een geweldig idee is, hoe je dit aanpakt en wat je allemaal op jouw website kunt zetten.

voordelen-website-maken-lifestyle-coach-bedrijf

Waarom een website voor jouw lifestyle coach bedrijf?

1. Bereik meer mensen

Het internet is een grote, drukke plek, en mensen zijn altijd naar op zoek naar antwoorden op hun vragen. Met een website kunnen mensen van over de hele wereld, of juist lokaal, jou vinden en ontdekken hoe jij ze kunt helpen hun levensstijl te verbeteren.

 

2. Laat zien wie je bent

Een website geeft je de kans om jezelf voor te stellen. Je kunt je achtergrond, ervaring en passie delen. Hierdoor voelen mensen zich meer op hun gemak om jou te vertrouwen als hun lifestyle coach.

 

3. Toon jouw diensten

Je kunt duidelijk maken welke diensten je aanbiedt. Denk aan persoonlijke coaching sessies, workshops over gezonde voeding, stressmanagement, of misschien zelfs producten zoals e-books of meditatie-apps.

 

4. Klanten reviews

Mensen houden van reviews en verhalen van klanten. Als je tevreden klanten hebt, kunnen zij hun ervaringen delen op jouw website, wat het vertrouwen van nieuwe klanten vergroot.

 

5. Makkelijk bereikbaar

Stel je voor dat iemand geïnteresseerd is in jouw diensten na het lezen van een artikel dat je hebt geschreven. Met jouw website kunnen ze meteen contact met je opnemen via het contactformulier.

 

website-maken-limburg-wordpress-personal-coach-task4-studios-04

Wat kun je allemaal op je website zetten?

Oké, dus je hebt besloten dat je een website wilt. Maar hoe nu verder en wat moet er allemaal op komen te staan?

 Hier zijn enkele ideeën:

 • Over mij pagina: Vertel jouw verhaal. Wie ben je, wat drijft je, en waarom je een geweldige lifestyle coach bent!

 • Diensten: Maak een duidelijk overzicht van de diensten die je aanbiedt. Misschien bied je persoonlijke coaching sessies aan, virtuele workshops of online cursussen.

 • Blog: Start een blog waarin je waardevolle informatie deelt over gezond leven, mindfulness, of welk onderwerp dan ook waar je goed in bent. Dit trekt niet alleen bezoekers aan, maar het laat ook zien dat je kennis hebt van zaken.

 • Reviews: Vraag tevreden klanten om reviews te geven. Plaats ze op je website zodat anderen kunnen zien hoeveel je hebt geholpen.

 • Contactgegevens: Zorg ervoor dat mensen gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Een contactformulier is handig, maar ook het vermelden van je e-mailadres en telefoonnummer is een goed idee.

 • Evenementen en workshops: Als je workshops of evenementen organiseert, maak dan een speciale pagina met informatie, data en inschrijfmogelijkheden.

 • Gratis bronnen: Overweeg om gratis bronnen aan te bieden zoals e-books, video’s of meditatie oefeningen. Dit kan mensen aantrekken die op zoek zijn naar waardevolle informatie.
voordelen-website-maken-lifestyle-coach-bedrijf

Hoe kun je een website laten maken?

Er zijn verschillende manieren om je eigen website te laten maken. Als je handig bent dan doe je het zelf, of je vraagt een vriend. Je kunt ook kiezen voor een bedrijf die je website maakt. Een website hoeft niet duur te zijn, maar zorg wel dat aandacht besteed aan de zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. 

Enkele stappen die je helpen bij een website laten maken staan hier voor je opgesomd:

 1. Bepaal je budget
  Websites variëren in prijs. Sommige zijn goedkoop, andere kosten wat meer. Bedenk hoeveel je bereid bent te investeren. Doorgaans kun je voor 500 euro al goed een website laten maken. Heb je alleen een landingspagina nodig dan is dit al rond de 300 – 400 euro.

 2. Kies een domeinnaam
  Dit is het webadres van je website, zoals www.jouwbedrijfsnaam.nl. Kies iets dat gemakkelijk te onthouden is en bij jouw bedrijf past.

 3. Een hosting provider uitzoeken 
  Een hosting provider is als een online plek waar je website wordt opgeslagen. Laat je je website maken bij een bedrijf dan hebben zij goede betaalbare oplossingen. 

 4. Kies een website CMS
  Er zijn tal van website content management systemen, het frame waarmee je je website kunt maken en onderhouden, beschikbaar. Zoals WordPress, die wij voor onze klanten inzetten.

 5. Ontwerp je website
  Kies een sjabloon dat bij jouw stijl past en begin met het aanpassen ervan. Voeg tekst, afbeeldingen en andere inhoud toe.

 6. Optimaliseer voor zoekmachines 
  Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO). Dit helpt je hoger te scoren in zoekresultaten.

 7. Test en publiceer
  Voordat je je website lanceert, test hem op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Als alles in orde is, publiceer dan je website.
voordelen-website-maken-lifestyle-coach-bedrijf

Tot slot

Denk ook bij het publiceren van je website hoe je wilt dat mensen contact met je kunnen opnemen. Mensen hebben je website bezocht en zijn geïnteresseerd in jouw diensten. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld via een contactformulier. Plaats een contactformulier op je website waar mensen hun naam, e-mailadres en bericht kunnen achterlaten. Zo kunnen ze snel en gemakkelijk met je communiceren.

Of denk aan Sociale Media kanalen. Als je actief bent op sociale media, link dan naar je profielen zodat mensen je daar kunnen volgen en contact met je kunnen opnemen.

Een andere mogelijkheid is een chatoptie. Overweeg het toevoegen van een chatfunctie aan je website, zodat bezoekers direct met je kunnen chatten als ze vragen hebben.

Een website hebben voor jouw lifestyle coach bedrijf kan een gamechanger zijn. Het stelt je in staat om meer mensen te bereiken, jezelf voor te stellen, jouw diensten te promoten en gemakkelijk in contact te komen met potentiële klanten. Wil je niet zelf je website maken, neem dan contact met ons op. En we beginnen vandaag nog met het bouwen van jouw website en laten je lifestyle coach praktijk groeien!

Wij helpen je graag!

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je vragen? Neem dan contact met ons en we helpen je graag verder!

ADRESGEGEVENS

Graaf van Loonstraat 39
6121 JS Born
Nederland

Bedrijfsgegevens

KVK NR: Z-LIMBURG 14077467
BTW NR: NL812427865B01
BANK: 1717 13 346
IBAN: NL91 RABO 0171 7133 46

Vind ons ook op

svg svg